Driften
IT Fællesskabet drifter et administrativt net med domænecontrollere, WSUS, AV, Exchangeservere, en applikations server samt fil og printserver. Derudover har de enkelte gymnasier mulighed for få opsat dedikerede servere, som eksempelvis Nærums Docunote server (dokumenthåndteringssystem) og Ordrups Aqoola server (faktureringssystem), hvis det skulle være nødvendigt.

På det pædagogiske net har hvert gymnasium sit eget domæne med hver 2 domænecontrollere og egne fil og printservere. Fælles servere er WSUS, AV, Overvågning og certifikat server.
Ligesom på det administrative, kan der også opstilles dedikerede pædagogiske servere, som eksempelvis Nærums Plone server, Rødovres Maple, Ordrups Sagio server (print betalingssystem) server samt DHCP servere til trådløse net.

Hvert gymnasium har mulighed for at få hostet sine websites på IT Fællesskabets webserver. Det drejer sig primært om lærernes fagspecifikke websites, men også webboss (bogudlånssystem) hostes for de interesserede gymnasier.
Derudover har hvert gymnasium fået stillet en Moodleserver til rådighed.

Antal brugere tilknyttet ITF er i omegnen af 4500, hvor hovedparten er studerende. Der er ca. 100 administrative medarbejdere fordelt på de 6 gymnasier, ~400-500 undervisere og de resterende ca. 4000 er elever.

Bemanding:
Den daglige drift i IT Fællesskabet varetages af Jesper H. Christensen, med hjælp fra Nærums IT tekniker (Tonny W. Jensen) og IT Supporter (Nazmul Hashan).

Udstyr:
Fysiske servere: 3 stk Dell PowerEdge R740 vmware hostservere
Storage: 1 stk Lenovo S3200 SAN 11,2 TB og 1 stk EqualLogic SAN (6,2 TB) samt 3 QNAP NAS
Virtuelle servere: ~90 servere fordelt på diverse VLANs.
Switche: Dell core switche
Firewall: 2stk Palo Alto VM-500
Overvågning: PRTG Network Monitor


Den nyeste SLA (Service Level Agreement) kan hentes her
Anbefalede retningslinjer for lokal sikkerhed

ITF Lokation: Nærum Gymnasium | Hovedgade 30 | 2850 Nærum
Opdateret: April-2023